onsdag, november 09, 2011

Fina fina du!

Kommentar :
Nu är jag här och skriver igen! Du får säga till om du blir less på mina kommentarer. ;) Men jag undrar en sak.. Vad jag har läst så har du endast läpp och käkspalt. Eftersom att du inte har gomspalt så undrar jag, har du fått träffa logoped pga att ditt tal har varit dåligt? Det jag har hört är att man inte behöver träffa logoped om man inte har gomspalt.. Och du vet LKG-konferenserna man får gå på, får man träffa logoped även fast man inte har gomspalt? Tänkte att du kanske vet. =) För jag har faktiskt undrat. Förlåt att detta inte ens tillhör detta inlägg. Men jag ville bara fråga. Det skulle vara sjukt snällt om du svarade på detta!
Ha det fint! //Maria, en som också har LKG.


Hej fina Maria. Vad roligt att du läst igenom så mycket. Det känns härligt för mig att höra!
Ja, jag har läpp och käkspalt. Jag tror jag fått träffa någon som liten, men jag har haft så mycket tandställningar som gjort uttalet bättre me åren, så jag tror inte dom lagt krut på just talet. Aldrig direkt läspat eller låtit nasal. Inte vad jag tycker iaf, inte hört någon säga de heller.
Aldrig hört talas om dom konferenserna? =/ Ja tror de kan vara så att de ibland kan gå lite längre än sprucken käke och lite mindre än just hela gommen . Så ja tror dom snabbt tar beslut om vad som behövs och skall kunna behövas.

Men vad jag minns så har de inte varit något krut på just de för min del. Jag fick en kluven överkäke, presic vid framtänderna, så jag har under hela uppväxten saknat benmassa i överkäken. Så jag har tagit ben från smalbenet och lagt in och sen satt in en tand(som aldrig funnits där naturligt). Jag har fått lära mig prata med den på egen hand, låtit väldigt roligt. Men munnen skulle bara lära sig de själv, och acceptera att tanden va där.. sen flöt de på.=)

Fråga på bara, jag är en öppen bok! <3
Kraaaam

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack för svaret!!

Jag gillar verkligen hur öppen du är i din blogg. Jag har funderat på att skaffa blogg och skriva ut mina funderingar och sånt. Men jag har märkt att jag är alldeles för feg. Eller det är nånting iaf som gör att jag inte vågar. Men jag vet inte vad faktiskt. Men du är iaf modig! ;)

När det gäller Läpp, käk och gomspalt så är du så jävla lik mig! :) När jag hittade din blogg i våras och läste om dina operationer och allt annat imom det, så rös jag. Det var så klockrent. Det var som att det var skrivet av mig. Helt otroligt! Det är lite kul att det finns fler som tänker som jag. =)

Kram!

//Maria, 14 år

Julia Hagman 22 år sa...

Klart du ska skaffa bloggg =D så kan vi stötta varandra <3