tisdag, oktober 06, 2009

Plastikkirurgerna (L)

Jag kollar på Plastikkirurgerna på TV4+. Rena drömserien för mig som opererats så mkt och öven vill jobba inom detta..Älskar att se " Se behind the scenes". Jag har legat där själv. Men hur är föräldrarnas reaktioner, samt läkarnas, sjuksköterskornas, undersköterskornas osv. Spännande..
Just nu fixar dom till en killes näsa.. Exakt så har jag med gjort. Fast jag smalnade av istället för att ta bort någon utbuktning osv. Vet exakt vad han känner, smärtan, spy-anfallen( blod åker lätt ner i magen under en näsoperation.) Och magen märker det med en gång då man vaknar från narkosen. och de blir att man spyr..Blodvättska.
Det vita han har under näsan kallas "snorstopp" och låter inte blod/varet rinna ner i munnen. I näsan sitter de tamponader som suger upp allt blod och var. På näsan sitter de gips som håller svullnaden nere och benmassan på plats.
Jag är en person som SVULLNAR. Blir rena rama hoppborgen i mitt ansikte. En vecka håller de sig. Och ändras dessutom i färg. Kallade mig själv Mona Lisa ;) '

Bilderna visar veckans gång. Smärtan är som ett rejäält blåmärke som man blinkar på hela tiden. Jag tål rätt mkt, så jag hade kunnat göra de varje år utan att klaga =) Men vissa tål inte smärta så bra som jag så då är de jobbigare för dom..Vissa dagar är de så svullet att man knappt ser. På mitten bilden spärrar jag upp ögat vilket inte syns. Gjorde välldigt ont.
Ondast gör de i ögonvrån. De kanske ni ser ;) Kan informera att man blir så färgglad, svullen och fin rrunt ögonen just för att kroppen skyddar automnatiskt ögonen som är så sköra så fort de får hårt slag mot något i närheten (i dettafall näsan). =)


Nu ska jag fortsätta se på detta programet. nu är de gullungen med utstående öronen..
Just nu är jag arg, riktigt arg. Dom gör så dåligt jobb med denna lilla pojk. Finns inget värre än att ligga där ska få en fet jäkla dropnål in i en ådra. Kärring fan informerar han samtidigt som hon sätter på han sakerna.."Gör de ont??!!" undrar han hela tiden. Livrädd..
Gå utbildning inom PEDAGOGIK för fan. Du har skrämt denna killen för livet. IDIOT!!

2 kommentarer:

Mamma sa...

När jag ser bilderna så tänker jag på hur tapper du varit min gumma!! vad du gått igenom hela din uppväxt. Från det när du var pytteliten 4 månader och 4kg lätt så opererades du första gången till när du var runt fyra och jag och pappa hade all möda att få dig förstå att du behövde operera dig fast du tyckte att du inte behövde du sa, citat- Jag är ju jättefin som jag är! varför skall jag göra detta då?? och fram till tonåren då du inget heller ville än att bli opererad, för att du mådde dåligt av att du såg annorlunda ut. Ja, det har varit en resa känslomässigt både för dig och för pappa och mig. Men vad det har utvecklat Dig och oss som människor samt hur vi ser på styrkan att vara olik alla andra, hur vackert det är med olikheter och att det faktiskt är personen bakom utseendet som viktigt! Jag hoppas du kommer att få använda dig av dina erfarenheter inom sjukvården någon gång. Du behövs inom sjukvården med ditt underbara förhållningssätt!

Jag älskar dig min goa dotter!

Mamma

katerine sa...

är det inte bättre utan narkos och istället bara bedövning? men den där svullnaden blir inte på alla...hur långt tid tog det tills du såg resultatet på riktigt?