tisdag, december 15, 2009

Varför jag kommer avstå julskinkan...FÖRALLTID!

Några dagar efter att grisarna föds på djurfabrikerna kastreras hangrisarna. Ingreppet görs utan bedövning och är mycket smärtsamt. Efter ungefär fyra veckor skiljs smågrisarna från sin mamma. Den naturliga tiden för avvänjning hos grisar ärcirka 17 veckor, och de stannar hos suggan betydligt längre än så.Grisar som lever under naturliga förhållanden ägnar hälften av sin vakna tid åt attböka och beta. Grisarna i livsmedelsindustrin, däremot, hålls i trånga boxar inomhusi stora, bullriga stallar med betonggolv. De får mat två-tre gånger om dagen och det blir dagens höjdpunkter. Sedan har de ingenting att göra. Trängsel och konkurrensgör att grisarna stressas vilket kan leda till sjukdomar och beteendestörningar– mer var tionde gris som slaktas har magsår.Ungefär 99 procent av grisarna iSverige lever hela sina liv inomhus. När grisarna är ett halvår gamla transporteras de till ett slakteri. Årligen skadas omkring 14 000 grisar i samband med transporter i Sverige. På slakterierna bedövas grisarna med koldioxid, en gas som ger starka kvävningskänslor och som grisarnaförs öker fly ifrån. Efter bedövningen hängs grisarna upp i bakbenet, halsen skärs upp och de förblöder. Varje år dödas omkring 3 000 000 grisar i Sverige.

från, Djurensrätt.

Ska ni bidra med pengar eller gåvor i jul till behövande, forskning eller djur?. Kolla först så att ni vet vart pengarna försviner när ni ger bort dom. Företagen kan va grymt proffsiga och bra men om de inte har staten som kollar upp så allt går rätt till så kan likaväl era pengar gå till personalernas löner eller lokalhyror. Kolla in denna sidan. Här står de som man kan lita på. Säkra före de osäkra, right?

http://www.bidra.nu/

Kram på er!!

Inga kommentarer: