tisdag, december 29, 2009

Sanningen

Efter inlägget innan så vet jag att folk kommer skriva och skälla på mig varför jag opereras när jag inte behövs. Hör alltid:


"- Jag tycker inte du behöver opereras mer, du är fin som du är"
Ni ska veta att de är en helt annan situation för mig som lever med det, lever med mina ärr, och får ständigt se blickar som stirrar på min mun/ärr. vart jag än går. Det första jag ser är min missbildning när jag vaknar, när jag sminkar mig, och på kort.

Så nu ska jag visa er vad det är som är kvar av mina operationer. Bilderna ljuger inte. är inte förskönade för fem öre. Detta är jag och inget jag ska skämmas över, eller dölja.
Men det gör jag ändå.


Nu trottsar jag mig själv och visar mitt största problem jag har inombords. Blottar sanningen. Visar min ömmaste punkt..Så ska ni såra mig är de rätt tillfälle nu. Men de säger mer om er själva, än om mig ellehur? Vem är starkast av oss isåfall?

Såhär är jag född. Bilden hittade jag på google, bilderna på mig ligger i källarna , men de är är inte de viktigaste just nu känner jag.. Men exakt så här såg jag ut under en månadstid i mitt liv innan jag blev ihop sydd. Vänster sida var inte ihop växt. Vissa har även en spricka(spalt) i hela gommen. Men de slapp jag.Såhär ser jag ut idag. 12 operationer senare.
Näsborren sitter nu mer symetriskt med den andra. Men fortfarande inte helt symetriskt. Den har varit svårast att få dit. Jag är en riktgit skratt-maja så jag har lyckats att spräcka stygnen några ggr och fått göra om det. En näsborre är svårformad så det är inte konstigt. Ärret är i zickzack för att läppen ska kunna röra sig så naturligt så möjligt. Ett rakt ärr ger en stelhet. Näsan har jag "lyft" utåt för att inte få en "platt" profil vilket "vi" lätt får. Jag har alltid saknat tandben i min vänstra halva så jag har tatt ben från mitt smalben och format till ett bra ben. Har numera en titan-tand där jag saknat tand hela mitt liv.
Min operation jag kommer göra nu härnäst är att lägga i fett i vänstersidans läpphalva. För att få mer symetri =) Kommer även försöka sudda ut ärret med laser.
Ni undrar nog hur det kunnat blivit så mycket operationer under åren. Men de är små grejer här och var, inne i munnen och utanpå. .

Jag har en hel drös med bilder papppa har tatt från operationsbordet. Blodiga och rättså olämpliga att visa för er, hehe. Så jag valde tre foton att visa här som jag tycker speglar min tid på sjukhus. från liten flicka till nästan helt vuxen.
Jag hatar drop, alltid gjort. Var livrädd för damen som gjorde de. Men underbara som dom är på min avdelning så gjorde dom allt så minnesvärt. Här är en bra bild som säger en del för mig. Min hand med ett stort blåmärke på, möbultad av den stora saken som suttit där.
Men med klistermärke på
Här ligger jag. på uppvaket, kan inte ens tänka mig mamma och pappas känsla när dom såg mig så. Deras "lilla". Drogad och blodig. Men för de mesta alltid glad. Mamma har berättat att jag sprang i mitt vita sjukhuslinne fram ochtillbaka och charmade alla. Mamma sprang efter med droppställningen, haha. Det var tiderna då jag inte viste varför jag såg ut som jag gjorde. Nu är de en annan sak.

" Kan du räkna till 10 Julia?" Jag han aldrig längre än 4! =)

Nu ska jag publicera detta och ni får säga vad ni vill. Jag känner mig som en stålkvinna efter att jag skrivt detta nu. Nothin can stop me.
Heja heja mig.!!! ;)


12 kommentarer:

Anonym sa...

Stark & vacker!!!=)Puss & kram

Anonym sa...

Du är både vacker inombords å på utsidan...Kramizar
/Anna-Lena
Miss you

Anonym sa...

Jag kommer så väl ihåg när din syster berättade detta för mig, jag blev chockad! Då hade jag träffat dig flera gånger och inte märkt något. Det är ett under vad sjukvården kan göra. Ingen är värd det du har gått igenom, du är sjukt stark! Jag hoppas att operationen går superbra och undrar lite när vi skall göra vårat hår/ögon - kindbens byte? :D Kram på dig! //Nina

Julia Hagman 19 år sa...

Tack alla ni! <3<3<3<3

Hahah Nina. Härligt att höra!! Ah och du ska du se barnen nu som föds med samma hur dom ser ut..jag ser INGET!!..Bättrat ssig avsevärt!!...Hahahahha Du är störd :P...VACKRA DU (L)

tove_fagerman sa...

Julia du är en riktigt krut-kvinna. Haha! Lova att alltid vara det :)
/Tott-Tott

Anonym sa...

gillar att du kämpar, gillar att du minns, jag vet inte vad ja vill komma fram till utav denna kommentaren, men vill säga några ord :

shit, vad du är vacker !
svensk skönhet rent ut sagt, man blir fan avis :O
ha de bäst !

Moa den gooa sa...

JAg tycker du e riktigt fin som du e, ville bara sejja de. Starkt av dej att skriva om det. Om folk tittar, e det för dom e avundsjuka såklart, du e ju fin. Gott nytt. 7Moa

Matilda sa...

Du är så jävla cool Julia, att skriva om sånt här stärker en verkligen!
Jag minns tider då du haft det svårt, men du var alltid så glad.

Puss på dig vackraste du

Anonym sa...

Vad heter sjukdomen när ansiktsbenen växer? Skelettet alltså. Går sjukdomen att bromsa eller stoppa?

Otroligt starkt av dig att skriva om detta. Jag tycker du är vacker..

Julia Hagman 19 år sa...

Tack..Jag vetinte..ja ska ta reda på de..för jag har de me..ska skriva om de när ja orkar. Présic fått reda på de..Ska opereras för de me..dom vet inte hur de är, om de går att bromsa..oftast slutar de växa när ansiktet gör de vid 25årsålder. Jag hoppas de !! :(

Chris sa...

Starkt av dig Julia..
Stå på dig.. och du... du är sjukt vacker.. och har en otrolig utstrålning.. det gillar jag.. puuuuuussss

Linda sa...

Du är vacker precis som du är, men är det det du vill så är det klart att du ska göra det!!! Kram!