torsdag, april 16, 2009

Steg 2 av 3 bokat!

Idag ringde Brånemarks Kliniken. Ja skulle varit hos dom idag, vilket ja hade glömt av helt. Det var även en operationstid. Men jag är ju sjuk, så dom va snälla. Fick en ny på måndag. Herregud ja hatar att opereras. Denna gången så blir det att sätta in de små hyllsorna som ska hålla i tanden som ja ska få dit. Saknar nämligen ben, tand+tandrot på ett ställe i munnen. Så ja har opererat in ben och en skruv i det (nya)benet som kommer va som en slags rot då, fast i titan(stål). Har man inte saker naturligt, så skapar man ;)
Ah, iaf. Nu när skruven läkt så fint inne i benet, så är det dags att skära upp tandsköttet igen och skruva på en lite förlängning som ska läka in. På den ska sen den kommande tanden limmas dit på. Det är en lång procedur, men den är den som är bäst. Många kändisar gör såhär på alla tänder. Drar ut alla och kör in nya vita tänder med en gång. Men då kan man knappt äta och så på flera månader. Vilket gör det hela farligt och krångligt. Jag gör detta på den längre men säkrare sättet.

Så nu på måndag är det dax. nervöst. Men det går fort. Förra var ju rena näradödenupplevelsen

Bilderna här nere visar en person som har 3 tänder som fattas(poor thing). Och på första bilden är de 3 skruvarna inväxta inne i benet, så dom syns inte. Tandköttet är över . Andra bilden är det de små hyllsorna som har opererats på skruven i benet(Det ska jag göra)
Tredje bilden. klart!! Tänderna är fastsatta! Wieeeeee!!

Inga kommentarer: